Na een druilerig weekend in Canada keert de Formule 1 terug naar Europa voor de Spaanse Grand Prix. De race in Barcelona luidt een groot Europees drieluik in, de eerste triple-header van het seizoen. De spanning neemt toe, zeker nu ook Mercedes mee lijkt te dingen naar het podium. Kan het weer boven Circuit de Barcelona-Catalunya nog voor extra verrassingen gaan zorgen? Check hier het weerbericht voor de GP van Spanje!

LEES OOK: Tijdschema GP Spanje: Zo laat beginnen de sessies

Tijdens de Canadese GP zorgde de nodige regenval voor een vermakelijke race. Meerder coureurs moesten op hun tellen passen op het natte asfalt van Montréal. Enkelen van hen kwamen bedrogen uit en moesten het strijdveld vervroegd verlaten. Het weerbericht voor de GP van Spanje is verraderlijk – waar het de eerste dagen lekker zonnig is in Barcelona, neemt de kans op regen tijdens de race toe.

LEES OOK: VIDEO: Zo schreef Max Verstappen in 2016 geschiedenis bij GP Spanje

Weerbericht GP Spanje

Tijdens de kwalificatie belooft het nog heerlijk weer te zijn in Barcelona. Op zaterdag is de kans op een buitje verwaarloosbaar en schiet het kwik overdag naar 26 graden. Naar verwachting is er geen wolkje aan de lucht als Max Verstappen en consorten het uiterste uit hun bolides dienen te persen. Op zondag kan daar nog wel eens verandering in komen. De kans dat er een buitje valt tijdens de Grand Prix neemt toe. Inmiddels bedraagt de kans op neerslag zo’n 85%, al zal de meeste regen in de ochtend vallen. De teams houden rekening met omstandigheden als tijdens de Canadese Grand Prix.


De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel, maar is ook digitaal te bestellen (met gratis bezorging in heel Nederland!).