McLaren-teambaas Martin Whitmarsh vindt dat Lewis Hamilton trots moet zijn op zijn optreden in Zuid-Korea, waar hij Mark Webber rondenlang achter zich hield.

Hoewel Hamilton in de openingsronde de leiding verloor aan Sebastian Vettel, wist hij de tweede plaats succesvol te verdedigen, ondanks dat hij veel last had van onderstuur. 

“Dat was bijzonder professioneel werk”, zegt Whitmarsh. “Hij zal niet tevreden zijn met de tweede plaats, maar hij mag trots zijn op de manier waarop hij deze behaald heeft.” 

“Het was enerverend”, vervolgt Whitmarsh. “Hij stond onder maximale druk van een auto die sneller was en over een krachtig DRS beschikt. Toch bleef hij hem voor, door briljant te rijden.” 

Gevraagd waarom Hamilton weinig blijk gaf van enthousiasme afgelopen weekend, zegt Whitmarsh dat dat niets zijn rijden te maken had. “Professioneel is hij gelukkig volgens mij”, aldus de teambaas. 

“Hij verlaat Zuid-Korea met een poleposition, waar hij erg content mee mag zijn. In de race was de auto niet snel genoeg. Om een of andere reden verloren we downforce vooraan. Onder die omstandigheden was zijn optreden indrukwekkend. Over zijn persoonlijke leven kan ik geen commentaar geven.”