De overwinning van Lewis Hamilton is precies wat McLaren nodig had, volgens teambaas Martin Whitmarsh. Hamilton heeft nu net als teamgenoot Jenson Button drie races gewonnen dit jaar.

“Dit konden we goed gebruiken”, aldus Whitmarsh. “Voorafgaand aan dit weekend zeiden we al dat we graag de twee resterende races zouden winnen om de tegenslagen van het afgelopen jaar te helpen verwerken. We zijn nu op de helft, in Brazilië moeten we het karwei afmaken.”

“Als we daar ook kunnen winnen, gaan we met een stuk beter gevoel de winter in”, vervolgt Whitmarsh. “Dan komen we op zeven overwinningen dit seizoen. Dat is niet overweldigend, maar zeker ook niet slecht. We gaan ons er dan op richten om het volgend jaar beter te doen.”

Opmerkelijk genoeg geeft Whitmarsh toe dat hij even vreesde dat Hamilton de spin van Sebastian Vettel had veroorzaakt. “Vettel verdween opeens en we vroegen ons af wat er was gebeurd. In eerste instantie dachten we dat Lewis hem had geraakt, maar dat was niet het geval.”

Met Vettel uit de weg, was de klus echter nog niet geklaard voor Hamilton, die constant de hete adem van Fernando Alonso in zijn nek voelde. “Het was een geweldige overwinning”, stelt Whitmarsh. “Iedereen weet dat het een moeizaam jaar is geweest voor Lewis en dit is precies wat hij nodig had.”