Williams heeft geen haast met het kiezen van coureurs voor 2018. Het Britse team richt zich liever op de strijd om de vierde plek bij de constructeurs.

Williams staat momenteel op de vijfde plaats bij de constructeurs, dankzij de 41 punten die coureurs Felipe Massa en Lance Stroll hebben gescoord. Of het duo in 2018 weer voor Williams rijdt, wordt echter nog een tijdje afwachten, vertelt adjunct-teambaas Claire Williams aan NBC Motorsports.

Williams’ adjunct-teambaas Claire Williams.

“Er wordt veel over de rijdersmarkt gespeculeerd, maar wij hebben besloten enigszins te wachten met het kiezen van onze coureurs. We hebben het op het moment druk genoeg met de strijd op de baan en kunnen ons niet laten afleiden door dat soort gesprekken”, legt Williams uit.

De vierde plek, achter de grote drie – Mercedes, Ferrari en Red Bull – is realistischerwijs waar Williams op mikt. Op het moment staat Force India – dat vorig jaar ook al vierde werd – op deze plek met 95 punten, terwijl Williams er 41 heeft.

23 daarvan staan op naam van Massa, die eind vorig jaar nog met pensioen ging, maar terugkeerde toen Valtteri Bottas naar Mercedes vertrok om Nico Rosberg op te volgen. Massa heeft al aangegeven wel open te staan voor nog een jaar.

De andere achttien punten zijn door nieuwkomer Lance Stroll gescoord. De achttienjarige Canadees kende een moeilijk begin van zijn Formule 1-loopbaan, maar scoorde in drie van de laatste vier races, met een derde plaats in Azerbeidzjan als uitschieter. De verwachting is dat Stroll bij Williams blijft.