Mercedes heeft momenteel met het Nederlands-Belgische duo Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne al een goed gevulde reservebank, daar zou mogelijk nog Nico Hülkenberg aan toegevoegd kunnen worden. Althans, Mercedes-teambaas Toto Wolff schoot de mogelijkheid niet meteen af. 

De Vries reed aan het eind van 2020 een testdag voor het team tijdens de bandentestdagen in Abu Dhabi. Daarbij liet de Nederlander een goede indruk achter getuige zijn benoeming tot reservecoureur voor het team gisteren. Stoffel Vandoorne was al reserve- en simulatorcoureur voor Mercedes al betekent dat niet meteen dat je dan ook mag instappen, mocht Valtteri Bottas of Lewis Hamilton door omstandigheden niet inzetbaar zijn.

Lees ook: Nyck de Vries in 2021 reservecoureur bij F1-team Mercedes

Toen Lewis Hamilton door ziekte vorig jaar uitviel voor de GP van Sakhir, passeerden Wolff en de zijnen Vandoorne ten faveure van George Russell. Ondanks de aanwezigheid nu van het Mercedes EQ-team-duo leek Wolff wel wat te zien in een rol voor Hülkenberg bij Mercedes. De Duitser liet vorig jaar tot drie keer toe zien makkelijk te kunnen instappen, bij Racing Point verving hij de door COVID19 getroffen Sergio Perez en Lance Stroll en deed dat niet onverdienstelijk.

Nyck de Vries in actie in de Mercedes W11, vorig jaar in Abu Dhabi. Foto: Motorsport Images

“We weten allemaal wat hij kan doen, hij is één van de topcoureurs die op de één of andere manier nooit echt een kans heeft gehad bij een topteam. Ik denk namelijk dat hij het wel aankan”, reageerde Wolff gisteren bij Sky Deutschland. “Als je zo’n bron van kennis en kunde in je team kan hebben, is dat natuurlijk een interessante optie. Daar zijn we niet ongevoelig voor.”

Lees ook: Bottas klaar voor de strijd, om de titel én zijn Mercedes-zitje: ‘Weet dat er kapers op de kust liggen’

Desondanks hapt Wolff ook niet meteen toe. “Ik wil geen interessante headlines voor Nico creëren.” Om daar toch enigszins dubbelzinnig aan te voegen: “De vraag is niet wanneer de beslissing wordt gemaakt maar wanneer het wordt aangekondigd.”