Het was flink schrikken toen er bij de start van de Grand Prix van Groot-Brittannië een Alfa Romeo op zijn kop door de grindbak gleed. Lang moest er gewacht worden op bevestiging dat het goed ging met Guanyu Zhou, maar de Chinese coureur kon uit het wrak tussen de bandenstapel en de hekken gehaald worden.

De race op Silverstone duurde niet heel lang voor Zhou. Hij werd het grootste slachtoffer van een sandwich met Pierre Gasly en George Russell. Zhou zat links, Gasly in het midden en Russell rechts. Laatstgenoemde coureurs kwamen richting bocht 1 met elkaar in aanraking en dat veroorzaakte daardoor weer een crash tussen de Mercedes en de Alfa Romeo van Zhou.

Die werd vervolgens ondersteboven gewerkt en gleed lange tijd door tot aan de grindbak in Abbey, waar hij vervolgens over de bandenstapel rolde tegen de hekken tot stilstand kwam. Het duurde daarna lang voordat er nieuws naar buiten kwam over de toestand van de Chinees, maar na lang wachten liet Alfa Romeo weten dat hij bij bewustzijn was.

Lees ook: In beeld: Guanyu Zhou in orde na zware startcrash in GP Groot-Brittannië

Zhou moest wel uit zijn auto geholpen worden en werd vervolgens ter controle naar het medisch centrum gebracht. Wonder boven wonder kwam Zhou er goed vanaf. “Er waren geen grote verwondingen”, schreef Alfa Romeo in een verklaring. Zhou bleef ter observatie in het medisch centrum, maar mocht deze later weer verlaten omdat hij fit verklaard werd.

Net na de finish liet Zhou op sociale media weten dat hij ‘in orde’ is. “Alles is goed. De halo heeft me vandaag gered. Iedereen bedankt voor jullie lieve berichten”, schrijft Zhou.

Foto: Getty Images