Guanyu Zhou, de enige rookie van het Formule 1-veld, zint op een contractverlenging bij Alfa Romeo. Hij voelt zich goed bij het team en heeft voor zijn gevoel al bewezen dat hij de snelheid heeft: “Nu nog laten zien dat ik constant kan presteren.”

Zhou kreeg na drie seizoenen in de Formule 2 de kans om zich bij Alfa Romeo in de Formule 1 te bewijzen. Daar heeft de Chinese coureur in de eerste seizoenshelft laten zien de snelheid te hebben, al zijn de resultaten er nog niet naar. Hij staat na dertien races op slechts vijf punten, al helpen vier uitvalbeurten daar niet bij. Teamgenoot Valtteri Bottas doet het met 46 punten aanzienlijk beter, al heeft de Fin bakken meer ervaring in de Formule 1.

Zhou kreeg een contract voor een jaar, waardoor het nog maar de vraag is of hij in 2023 voor Alfa Romeo zal racen. Dat team houdt namelijk ook nog de verrichtingen van Sauber-junior Théo Pourchaire goed in de gaten.

Lees ook: Zhou ziet situatie Piastri als bewijs dat vertrek bij Alpine ‘juiste beslissing’ was

Zhou zelf hoopt uiteraard langer door te kunnen gaan bij Alfa Romeo. “Ik heb nog met geen enkel team gesproken”, geeft Zhou aan. “Ik ben best blij en heb me gesetteld bij Alfa Romeo.” Aan het begin van het seizoen, zo geeft de 23-jarige Chinees aan, maakte hij zich nog zorgen om de toekomst. “Nu maak ik me daar niet al te veel zorgen om.”

Reden daarvoor? “Ik heb het gevoel dat ik mezelf al heb bewezen als snelle coureur, nu moet ik laten zien dat ik constant kan presteren en beetje bij beetje moet ik proberen te verbeteren richting het einde van het seizoen”, legt Zhou uit. Aan een ander team denkt hij nog niet: “Ik ben tot nu toe behoorlijk blij dat ik met dit team samenwerk.”