Ziggo Sport Totaal en Ziggo Sport pakken hun Formule 1-uitzendingen in 2016 nog grootser aan, dat heeft de kabelaanbieder en tv-zender bekendgemaakt.

Op het voor Ziggo-klanten gratis te ontvangen Ziggo Sport zijn alle Grands Prix van Formule 1-seizoen 2016 live te zien. Op betaalzender Ziggo Sport Totaal is dit uiteraard ook het geval, terwijl op deze betaalzender ook alle vrije trainingen en kwalificatie worden uitgezonden.

Het commentaar bij de kwalificaties en races wordt wederom gedaan door Olav Mol. Hij krijg in 2016 assistentie van oude bekende Jack Plooij, die Mol als verslaggever zal bijstaan bij de voor- en nabeschouwingen vanaf het circuit. Ziggo zal na elke race verder Max Verstappen voor de camera hebben met zijn visie op de net afgelopen Grand Prix.

Studio
Het studioprogramma wordt wederom vanuit Hilversum verzorgd door presentator Rob Kamphues. Hij zal de races uitgebreid voor en nabeschouwen met liefhebbers en deskundigen, waaronder Robert Doornbos en Tom Coronel.

Nieuw is dat er dit jaar ook fans als toeschouwer in de studio verwelkomd worden. Aanmelden kan via de site van Ziggo Sport, waar ook meer te lezen is over activiteiten in de studio, zoals racen in een simulator.

Autosport bij Ziggo
Behalve Formule 1, is er nog genoeg andere autosport te zien op betaalzender Ziggo Sport Totaal. De GP2, GP3, Europese Formule 3, DTM, Formule E, Porsche Supercup, het World Rallycross Championship en de NASCAR Sprint Cup Series en Indycar Series worden ook allemaal door Ziggo Sport Totaal uitgezonden.

Zie de site van Ziggo voor meer informatie over Formule 1 en andere autosport op Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal in 2016. Op Formule 1.nl kun je hier meer lezen over Formule 1-kijken in Nederland.