Ziggo Sport heeft nu ook zelf bevestigd dat 2021 het laatste jaar zal zijn waarin het de Formule 1 uitzendt. Na negen jaar is het de uitzendrechten kwijtgeraakt: “Het was voor ons niet meer mogelijk om deze te behouden.”

Sportmarketeer Chris Woerts deed maandagavond uit de doeken bij Veronica Inside dat de zender de uitzendrechten kwijt was geraakt aan het Zweedse Nordic Entertainment Group. Vandaag kwam Ziggo zelf met een reactie waarin het bevestigt dat het inderdaad geen Formule 1 meer zal uitzenden in 2022.

“Vanaf 2022 zal Formule 1 helaas verhuizen naar een andere zender. Wij hebben dan 9 jaar met veel plezier en trots de Formule 1 uitgezonden! In die jaren zijn de tarieven voor de uitzendrechten zo sterk gegroeid dat het voor ons helaas niet mogelijk was om Formule 1 te behouden.”

Olav Mol. Foto: Andreas Terlaak.

De mededeling dat het Zweedse bedrijf de bieding gewonnen heeft, zal volgens Woerts donderdag bekendgemaakt worden. . Het prijskaartje dat daaraan zou hangen? “Boven de dertig miljoen per jaar.” De Nordic Entertainment Group zou andere partijen – zoals Ziggo, Amazon en RTL – (ruim) hebben overboden. Ook zou het de Bundesliga- en darts-rechten hebben gekocht of willen kopen.

Of bekende Ziggo Sport F1-gezichten als Olav Mol en Jack Plooij meeverhuizen, weet Woerts niet, maar hij denkt van wel: “Want zij zijn zo aan de Formule 1 verbonden in Nederland.”

Lees ook: In quarantaine maar toch op de buis: Zo geeft Olav Mol vanuit zijn hotelkamer commentaar

De Nordic Entertainment Group zou in Nederland een betaalzender voor sport willen opzetten, al is de exacte invulling nog onduidelijk. In Nederland zit de Formule 1 bij Ziggo eigenlijk al jaren ‘half’ bij een betaalzender: wie Ziggo als kabelprovider heeft, kan het gratis kijken. Wie dat niet heeft, moet een Ziggo Sport-pakket kopen.