Jarenlang probeerde Force India en later Racing Point met zijn weinig mogelijk budget zo hoog mogelijke ogen te gooien. Na de overname door het Britse luxemerk Aston Martin verandert dat beeld. Kan Aston Martin voortbouwen op de successen van Racing Point?

Het kenmerkende roze van Force India en later Racing Point verdwijnt in 2021 op de grid. In de plaats daarvan krijgen we het bekende ‘British racing green’, donkergroen zeg maar. Sportwagenfabrikant Aston Martin speelt zo in op het typisch Britse karakter van het merk. Voor het raceteam van Lawrence Stroll, vader van coureur Lance, verandert er niet zo heel veel.

De investeringen die werden gedaan toen het team nog als Racing Point door het leven ging, een nieuwe fabriek en groter personeelbestand, zullen zoals gepland gebruikt worden om verder te bouwen op eerdere successen. Aston Martin verwelkomt in 2021 wel een nieuwe coureur. De Britse renstal nam afscheid van Sergio Pérez en trok Sebastian Vettel aan als zijn vervanger. Na enkele moeilijke jaren bij Ferrari hoopt Aston Martin Vettel opnieuw het raceplezier te laten ontdekken.

De viervoudig wereldkampioen krijgt Lance Stroll als teamgenoot. Met de ‘roze Mercedes’ knokte het team zich vorig jaar naar een vierde plaats, in 2021 hoopt de renstal onder de Aston Martin-vlag die stijgende lijn verder te zetten.