#Boullier: 'Grosjean heeft zijn lesje geleerd'

11-09-2012 | Door: Daan de Geus
Volgens Lotus-teambaas Eric Boullier heeft Romain Grosjean, die in Monza een schorsing van één race moest uitzitten als straf voor het veroorzaken van de startcrash in België, zijn lesje geleerd.

De reden die Boullier daarvoor aandraagt is echter wat opmerkelijk: "Als je in de auto zit, heb je alleen je eigen boordradio in je oor, maar als je in de garage zit toe te kijken volg je de boordradio en voortgang van twee auto's en zodoende kun je veel meer opsteken", stelt de Fransman namelijk.

Boullier lijkt het dus vooral belangrijk te vinden dat Grosjean heeft kunnen leren hoe zijn collega's Kimi Räikkönen en Jérôme d'Ambrosio achter het stuur op de informatie van het team inspeelden en wat er in de pitbox en aan de pitmuur allemaal moet gebeuren om de coureurs de wedstrijd door te leiden.

Volgens de teambaas heeft Grosjean 'zijn lesje hierdoor zeker geleerd' en hij verwacht dan ook dat de coureur over twee weken weer met frisse moed in de Lotus E20 zal klimmen. "Ik weet zeker dat Romain nu echt staat de trappelen om in Singapore weer achter het stuur aan de slag te gaan."

D'Ambrosio, Grosjeans vervanger in Monza, kwalificeerde zich in Italië op de vijftiende plaats en reed de race als dertiende uit. Grosjean zelf haalde dit jaar al 76 punten in twaalf races tijd en staat achtste in het kampioenschap.


Hou je ervan om het gas in te trappen, dan is The Crew Wild Run Edition een spel voor jou. Als lezer van Formule 1 maak je nu kans op een exemplaar. Lees meer...
REACTIES