Renault spoort zijn huidige coureurs niet alleen aan beter te presteren, teambaas Eric Boullier is ook van mening dat de renstal een leiderstype als Robert Kubica mist.

De Renault-coureurs eindigden in de eerste twee Grands Prix van het seizoen beiden een keer op het podium, maar daarna kwam de klad er een beetje in bij Nick Heidfeld en Vitaly Petrov. Vandaar dat Boullier aangaf niet tevreden te zijn.

De teambaas vindt dat Heidfeld zich moet verbeteren in de kwalificatie om het zichzelf in de race gemakkelijker te maken veel punten te scoren. Ook geeft Boullier aan dat Renault een type als de uitgeschakelde Kubica mist.

“Robert is ertoe in staat zichzelf in een leidersrol te manoeuvreren”, haalt James Allen aan op zijn blog uit een interview dat Boullier gaf aan L’Équipe. “Hij is veeleisend, weet wat hij zelf in zich heeft en wat hij wil van het team.”

“Als Robert ziet dat de dingen niet zo gaan als ze moeten gaan, dan slaat hij hard met zijn vuist op tafel. Maar Robert is er nu niet bij. Zonder hem komen we als team minder goed voor de dag”, vervolgt Boullier.

Petrov toont wel verbetering ten opzichte van vorig jaar, maar hij heeft nog veel begeleiding nodig, stelt de Fransman. Zo zou het voor Petrov beter zijn om als Rus minder met Engelse ingenieurs om te gaan vanwege de problemen qua mentaliteit. De Rus is ook minder in het Engelse kamp te vinden.

Boullier: “Vitaly had behoefte aan iemand die hem kon vertellen hoe laat hij ’s ochtends op het circuit wordt verwacht, om ervoor te zorgen dat hij niet te laat komt voor overlegsessies, hoe hij zijn dag moet indelen en hij hoe zich dient te gedragen naast de baan.”