Romain Grosjean bereikte voor het eerst dit seizoen Q3, maar ondertussen moest Pastor Maldonado de kwalificatie aan zich voorbij laten gaan en zal hij dus helemaal achteraan moeten starten.

Maldonado noteerde in de ochtendsessie nog de zesde tijd, maar daarna constateerde het team een lek in de motor. Het wisselen van de motor lukte niet voor de start van de kwalificatie.  

“Natuurlijk zijn we niet gelukkig omdat we de kwalificatie hebben gemist”, zegt Maldonado. “Het is geen gemakkelijke situatie, maar we moeten het ermee doen. Toch blijf ik optimistisch gestemd. We gaan vooruit. Ik was vanmorgen zesde en Romain kwalificeerde zich in de toptien.”

Grosjean is wel tevreden met zijn kwalificatie, maar ook hij ziet nog voldoende verbeterpunten. “We hebben veel progressie geboekt dit weekend”, aldus de Fransman, voor wie al het weer even geleden was dat hij Q3 haalde. “Hopelijk kunnen we morgen ook in de toptien blijven.” 

Toch had Grosjean hoop zelfs nog wat verder naar voren te komen: “Vanmorgen ging het zelfs nog beter dan in de kwalificatie, dus onze verwachtingen waren misschien nog wat hoger. Ik weet niet waar het verschil in zat. De omstandigheden waren iets anders en ik had moeite met de banden.”