Lotus-coureur Romain Grosjean hoopt na twee vroege uitvalbeurten in evenzoveel races dat driemaal voor hem scheepsrecht is en hij in China een ‘normale race’ kan rijden.

 

Grosjean viel in Australië in de eerste ronde uit, terwijl zijn race er in Maleisië na drie ronden op zat. Seizoen 2012 is daarmee niet bepaald perfect begonnen voor de Franse herintreder, die na een afwezigheid van twee seizoenen een tweede kans in de Formule 1 heeft gekregen.

 

Toch is het niet allemaal kommer en kwel voor Grosjean, want op zaterdag doet hij het vooralsnog aardig. Tijdens het eerste raceweekend van het seizoen kwalificeerde hij zich immers als derde en tijdens de tweede Grand Prix mocht hij als zesde van start gaan.

 

De goede prestaties in de kwalificatie geven de Lotus-rijder dan ook vertrouwen, maar hij geeft tegenover de website van zijn team toe dat hij nu ook in de race wel eens wat moois wil laten zien: “Ik hoop dat ik straks in China een normale race kan rijden, zonder aanrijding bij de start of hevige regenval, zodat ik de belofte die onze auto biedt kan inlossen.”

 

“Dat onze bolide potentieel heeft, lijkt me namelijk wel duidelijk. We zijn immers tot twee keer toe in de kwalificatie tot Q3 doorgedrongen en ook het racetempo van de auto is goed.”

 

“De eerste twee Grands Prix van 2012 zijn voor ons als team niet zonder problemen verlopen en de resultaten zijn daardoor achtergebleven bij onze verwachtingen, maar ik weet zeker dat we tijdens de komende races goed kunnen presteren”, stelt de Grosjean, die met frisse moed op race nummer drie vooruitkijkt: “Mijn seizoen begint in China pas echt”, besluit hij hoopvol.