HRT heeft bevestigd dat Daniel Ricciardo (op de foto nog in Toro Rosso-kledij) het stoeltje van Narain Karthikeyan tijdens het volgende Grand Prix-weekend in Silverstone overneemt.

De Australiër Ricciardo staat zodoende aan de vooravond van zijn echte Formule 1-debuut, hetgeen hij absoluut fantastisch vindt: “Dit is een droom die werkelijkheid wordt”, vertelt de coureur aan The Herald Sun, een krant uit zijn thuisland.

“Het is echt gewoon awesome“, jubelt de 21-jarige coureur uit Perth, die al wel voor Red Bull en Toro Rosso heeft getest en voor die laatste renstal ook vrijdagtrainingen heeft afgewerkt.

“Ik moest mezelf echt een paar keer knijpen voordat ik het kon geloven”, vervolgt Ricciardo. “Ik kan echt niet wachten om in Silverstone aan de slag te gaan. Ik sta te trappelen! Het is een geweldige uitdaging, maar ik ben er klaar voor en ga mijn uiterste best doen.”

Ricciardo blijft overigens wel onder contract staan bij Red Bull, aangezien hij in het talentenprogramma van de energiedrankjesfabrikant zit. Zijn ‘vertrek’ naar HRT vindt dan ook op huurbasis plaats.

De verwachting is verder dat Ricciardo’s voorganger Karthikeyan de rest van het jaar niet meer in actie komt, behalve tijdens zijn thuisrace, de Grote Prijs van India.

Karthikeyan (34) maakte dit jaar zijn rentree in de Formule 1 na een afwezigheid van vijf jaar. De Indiase coureur kon echter niet bepaald indruk maken in vergelijking met zijn teamgenoot Vitantonio Liuzzi, die nu dus een nieuwe teammakker heeft in Ricciardo.