Kamui Kobayashi mag zich met een negentiende tijd de winnaar van Caterhams achterhoededuel. Teamgenoot Marcus Ericsson liet tijd liggen, maar bleef alsnog één Marussia voor.

Met Kobayashi op P19 en Ericsson op de 21e plek staan de Caterhams en Marussia’s morgen om-en-om, met Bianchi tussen het Caterham-duo in en diens teamgenoot Max Chilton helemaal achteraan.

Als winnaar van het achterhoededuel prijst Kobayashi zich tevreden: “Ik heb alles uit de auto gehaald”, stelt hij zelfs. “Mijn eerste run was al goed, maar met mijn tweede kwam ik zelfs erg dichtbij een plekje in Q2. Het scheelde maar vier tienden, wat denk ik een goede weergave is van waar we op het moment staan als team.”

Waar Kobayashi verder gelukkig mee is, is dat hij ‘voor de eerste keer dit jaar’ tijdens een kwalificatie het maximale uit zijn Caterham heeft kunnen halen. “We hebben eindelijk een gedegen voorbereiding gehad”, vertelt de Japanner, die daardoor denkt ook morgen weer goed voor de dag te kunnen komen: “Want we zijn een stuk beter voorbereid op deze race dan we voor de eerste twee waren.”

Ericsson
In de andere CT05 reed Ericsson aan het eind van Q1 naar eigen zeggen zijn beste rondje van het hele weekend. “Maar er had alsnog meer in gezeten, want mijn outlap was niet geweldig”, geeft hij eerlijk toe.

“Over het algemeen ben ik echter redelijk tevreden. Het loopt dit weekend een stuk beter, ik blijf dingen leren en heb me aardig weten te verbeteren. Hopelijk wordt de race van morgen dan ook gelijk mijn beste van het jaar en kan ik dit prima weekend goed afsluiten.”