Bij Lotus overheerst de berusting na een kwalificatie die Romain Grosjean en Pastor Maldonado de zestiende en zeventiende startplaats heeft opgeleverd. “Meer zit er op het moment niet in de auto.”

Net als vorige week in Maleisië wist Grosjean vandaag in Bahrein wél door te dringen tot Q2 van de kwalificatie, terwijl dit Maldonado net niet lukte. Net als in Maleisië had Grosjean echter weinig aan de extra heat, want hij staat alsnog slechts één plekje voor zijn teamgenoot.

“Ik ben hier echter tevreden mee”, vertelt Grosjean aan het Franse RMC. “Eigenlijk willen we natuurlijk niet gelukkig zijn met een zestiende plek, maar we hebben drie lastige vrije trainingen achter de rug. In de derde training kwam ik bijvoorbeeld niet verder dan de twintigste plek, dus ik ben blij met hoe het team daarop gereageerd heeft en die problemen heeft opgelost.”

Teammakker Pastor Maldonado wil het woord ’tevreden’ niet in de mond nemen en houdt het er ten overstaan van de pers simpelweg bij dat er ‘op het moment niet meer in de auto zit’ dan dit soort resultaten.

“Dat Romain en ik zo weinig voor elkaar onderdoen, is daar illustratief voor”, haalt de Venezolaan aan. “We gaan allebei tot het gaatje, maar kunnen er niet meer uit halen dan dit. In de race gaat het doorgaans echter wat beter, dus hopelijk is dat ook morgen zo”, besluit Maldonado.