De nieuwe bolide van Lotus gaat E20 heten. De aanduiding verwijst naar het feit dat het de twintigste auto is die in Enstone is ontworpen.

 

Lotus is een voortzetting van Benetton en Renault. Eerdere verwijzingen naar de auto als de R32 – zoals in tweets van coureur Romain Grosjean – blijken dus onjuist. Die typereeks hoort bij het erfgoed van Renault.

 

Teambaas Eric Boullier verklaart: “Met de chassisnaam willen we erkennen hoe belangrijk Enstone is geweest in de evolutie van ons team. Daarnaast is het een erkenning van de bijdrage die de fabriek en het personeel hebben geleverd om de best mogelijke auto te ontwikkelen.”

 

“We hopen natuurlijk dat dit het geval is met de E20”, vervolgt Boullier. “We kijken ernaar uit de auto te onthullen en er voor het eerst mee te gaan rijden. Er zijn een aantal technische veranderingen ten opzichte van vorig jaar en we hebben twee nieuwe rijders, die het maximale uit de E20 zullen halen tijdens de 20 Grands Prix in 2012, waaronder de vijfhonderdste van dit team in zijn verschillende incarnaties.”