Vitaly Petrov kon direct nadat hij in de vangrails belandde tijdens de race in Monaco zijn benen niet goed voelen. Daarom besloot hij in de auto te blijven zitten. Naderhand bleek er niets ernstigs aan de hand.

De Rus werd in de slotfase van de Grand Prix het slachtoffer van een overzichtelijke situatie. De koplopers wilden een groepje achterblijvers passeren en uitgerekend op dat moment kreeg Adrian Sutil een lekke band en verloor hij de controle over zijn Force India.

De Renault-coureur werd het grootste slachtoffer van de chaos die korte tijd heerste in de straten van Monte Carlo. Petrov werd zelfs naar het ziekenhuis gebracht voor de nodige onderzoeken en om vast te laten stellen dat er van blessures geen sprake is.

“Ik wil graag iedereen bedanken voor de beterschapswensen en natuurlijk het medische team voor de geboden assistentie. Ik werd efficiënt en vriendelijk geholpen na de toch wel zware impact”, haalt Petrov het moment terug.

“In eerste instantie kon ik mijn benen niet goed voelen en dacht ik dat het beter zou zijn als ik uit de auto zou worden gehaald. Het was moeilijk voor me om te bewegen omdat mijn benen bekneld zaten in de cockpit. Ik heb mijn bewustzijn niet verloren, maar had wel veel pijn.”

Omdat hij er schadevrij vanaf is gekomen, resteert voor Petrov het treuren om weggegooide punten. “Het is zonde, want ik had flink wat punten kunnen scoren. Hopelijk gaat het in Montréal, toch een vergelijkbaar circuit, net zo goed. Als we onze problemen in de kwalificatie oplossen, kunnen er mooie dingen gebeuren.”