Bij de openingsrace van het seizoen maakte Vitaly Petrov indruk met een podiumplaats, in Maleisië kende zijn race een heel ander soort impact.

Petrov kende net als zijn teamgenoot Nick Heidfeld een fantastisch start. Beide Renaults meldden zich aan de staart van raceleider Sebastian Vettel. De Rus moest zijn teamgenoot voor laten, maar had behoorlijke terreinwinst geboekt vanaf zijn negende startplaats.

Op een paar kleine foutjes na reed Petrov vervolgens een keurige race, totdat hij met nog vier ronden te gaan iets te wijd ging. De Rus weigerde van het gas te gaan en dacht wel even voluit over het gas terug de baan op te kunnen sturen. Daarbij had hij niet gerekend op een afvoergoot die hem lanceerde.

De Renault kwam volledig los van de grond en bij de landing brak de stuurkolom af, zodat de race voor Petrov hardhandig ten einde kwam. “Een kleine fout, maar met grote gevolgen”, beseft de Renault-rijder.

“Dat had niet mogen gebeuren. We hadden met beide auto’s in de punten moeten eindigen. Het goede nieuws is dat we duidelijk genoeg snelheid hebben. Ik ben ook erg blij voor het team dat we wederom het podium hebben bereikt.”