Kimi Räikkönen was wegens technische problemen zowel gisteren als vandaag de coureur die de minste ronden van allemaal reed, maar de Lotus-rijder maakt zich daar geen zorgen om.

Räikkönen bleef gisteren op 44 ronden steken vanwege een probleem met de data-systemen van zijn Lotus die technische informatie van de auto naar de pits (of de fabriek) sturen, terwijl hij vandaag door een versnellingsbakprobleem en -wissel op 43 ronden bleef steken.

Tegenover Autosport geeft Räikkönen echter te verstaan dat hij zich niet druk maakt om de technische problemen en het beperkte aantal gereden kilometers: “Zelfs als je niet hebt getest kun je snel zijn tijdens de openingsrace en deze zonder betrouwbaarheidsproblemen doorstaan”, legt hij uit.

“Aan de andere kant bieden tienduizend gereden testkilometers je ook geen garantie, want zelfs dan kun je nog met problemen te maken krijgen”, vervolgt Räikkönen. “Hoeveel ronden je tijdens de tests rijdt, zegt niet per se iets over hoe betrouwbaar je auto straks is.”

“De tests zijn ook juist bedoeld om tegen problemen aan te lopen en daar van te leren”, verklaart de Lotus-coureur. “Dat het ons gisteren en vandaag niet is gelukt om 150 rondjes per dag te rijden, verandert bovendien niets aan hoe we komend seizoen kunnen presteren”, besluit de Fin.