Nick Heidfeld moet na een reeks teleurstellende races beter presteren, zegt Eric Boullier. De teambaas is niet tevreden over wat zijn coureur recent tijdens Grands Prix liet zien.

De ervaren stand-in van Robert Kubica begon het seizoen goed met een podiumplaats in Maleisië, maar rijdt op andere momenten toch te vaak achter Vitaly Petrov aan. Met name in de kwalificatie heeft Heidfeld moeite het tempo van Petrov bij te benen.

Als Boullier op dit moment een oordeel moet vellen over de prestaties van Heidfeld in 2011, plakt hij daarop de sticker ‘niet goed genoeg’. “Ik moet met hem rond de tafel zitten om zijn zorgen te begrijpen en een betere kijk op de situatie te krijgen”, vertelt de teambaas aan Autosport.com.

“Vanaf het moment dat de lichten vrijdag op groen springen, moet Nick dezelfde tijden kunnen rijden als Vitaly. Het lijkt echter alsof er altijd een vertraging inzit en als de voorbereiding niet voldoende is, valt het resultaat in de kwalificatie ook tegen. Dan lukt het niet in die ene ronde.”

Boullier erkent dat Renault zijn prestaties in de kwalificatie in algemene zin moet verbeteren – in Monaco kwalificeerden beide coureurs zich als elfde en zestiende – maar haalt de prestaties van Heidfeld eruit. “In de races heb ik geen klagen over hem, maar als Nick zich beter kwalificeert, vergroot hij zijn kansen op het neerzetten van goede resultaten.”

Heidfeld eindigde dit seizoen tijdens vier van de zes races in de punten en staat op de zesde plaats in de WK-stand met een totaal van 29 punten. Petrov volgt met 21 punten als negende.