Adrian Sutil is vastbesloten zijn naam te zuiveren, nu Genii Capital-topman Eric Lux heeft aangekondigd dat hij de Force India-coureur wil aanklagen wegens zware lichamelijke mishandeling.

Sutil en Lux – tweede man bij Genii Capital, de investeerdersgroep die eigenaar is van de renstal van Renault – waren na afloop van de Grand Prix van China de hoofdrolspelers tijdens een incident in een nachtclub te Sjanghai.

De exacte aanleiding en het verloop van het incident zijn nog altijd onduidelijk, maar Lux hield er naar verluidt een ernstige wond aan zijn nek aan over. Hoewel de details zoals gezegd niet vaststaan, heeft Lux gisteren bekend gemaakt dat hij Sutil aanklaagt wegens ‘zware lichamelijke mishandeling’.

Sutil, die vorige week al wel openbaar zijn excuses aanbood maar verder niet op de zaak inging, heeft nu bij monde van zijn manager Manfred Zimmermann een reactie gegeven op de aanklacht.

“Wij hebben via de pers vernomen dat de heer Lux een aanklacht wil indienen tegen Adrian”, begint Zimmermann. “Adrian heeft zijn excuses al aangeboden voor het vooral en uitgelegd dat het een ongeluk was dat Lux door zijn toedoen gewond is geraakt. Hij heeft de laatste weken bovendien herhaaldelijk gepoogd contact te leggen met Lux, maar dat is niet gelukt”, stelt de manager

“Als het daadwerkelijk tot een aanklacht komt, zullen wij ons daar echter op elke mogelijke manier tegen verdedigen”, benadrukt Zimmermann, die het tegenover Motorsport-Total verder opneemt voor zijn pupil: “Iedereen die Adrian kent, weet dat hij nooit bewust of met voorbedachte rade iemand zou aanvallen of verwonden.”

“Geweld is hem vreemd”, bezweert Zimmernann. “Adrian betreurt het zeer dat er iemand gewond is geraakt. Het bedraagt hier niets anders dan een ongelukkig incident waarbij geen sprake is van het bewust toebrengen van letsel.”