Toro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull, heeft bevestigd dat het in 2013 wederom met haar huidige coureurs Daniel Ricciardo en Jean-Éric Vergne zal aantreden.

Ricciardo en Vergne zijn allebei beschermelingen van Red Bull en zijn momenteel aan hun eerste jaar bij Toro Rosso bezig. Zowel Ricciardo als Vergne heeft dit jaar al meerdere malen laten weten er van uit te gaan contractverlenging te krijgen, maar Toro Rosso en Red Bull hebben een langer verblijf van de Australiër en Fransman nu dus pas definitief gemaakt.

In een korte reactie laat Ricciardo weten verheugd te zijn nog een jaar met Red Bull en Toro Rosso door te kunnen gaan. “Het huidige seizoen verloopt niet zonder moeilijkheden, maar de samenwerking met Red Bull en Toro Rosso is desondanks erg goed en ik ben dus heel blij dat we nog een jaar met elkaar door gaan”, zegt de coureur die tevens aangeeft ‘dankbaar’ te zijn voor deze beslissing.

“Ik weet ook dat er volgend jaar veel van me wordt verwacht, maar ik ga er vanuit aan de verwachtingen te kunnen voldoen”, vervolgt Ricciardo. “Als coureur ben ik dit jaar namelijk verder gegroeid, terwijl ik ook veel heb geleerd over de technische kant van het verhaal, hetgeen me volgend jaar ongetwijfeld ook goed van pas zal komen.”

Teammakker Vergne is uiteraard ook in zijn nopjes met zijn contractverlenging. “Ik ben hier heel blij mee. Dit is geweldig nieuws voor me”, vertelt hij.

Ook Vergne geeft aan dankbaar te zijn aan Toro Rosso en Red Bull voor al het vertrouwen en alle steun, terwijl ook hij benadrukt dit jaar veel geleerd te hebben. “Dit is voor mij als rookie een moeilijk seizoen geweest, maar ik heb veel geleerd dankzij de steun van – en de samenwerking met – het team”, zegt hij over het jaar dat nog niet voorbij is.

“Ik voel me nu een veel betere coureur dan aan het begin van het jaar en ik geloof in de plannen die dit team voor volgend seizoen heeft, dus ik weet zeker dat we samen een mooi 2013 tegemoet gaan.”

Teambaas Franz Tost legt op zijn beurt uit waarom er voor gekozen is met de huidige coureurs door te gaan. “Ze hebben het allebei namelijk goed gedaan”, stelt hij allereerst zonder omhaal.

“Voor Jean-Éric was het in het begin nog even inkomen, terwijl Daniel – die al wel een paar races had gereden – ons met zijn feedback en ervaring goed van dienst was, maar sinds de zomerstop zijn ze allebei meer punten gaan scoren en is iedereen binnen het team onder de indruk geraakt van hun kwaliteiten en werkhouding.”