Max Verstappen was op vrijdag in Barcelona weer goed vooraan te vinden. De Toro Rosso-coureur werd twee keer zesde, en is dan ook zeer tevreden met zijn auto.

De STR10 deed zijn werk een stuk beter dan drie weken geleden in Bahrein, waar de bolide het hele weekend voor problemen zorgde. “Dit was de eerste keer dat ik écht blij was met de auto”, vertelt Verstappen aan verstappen.nl. “De rondetijden toonden gelijk aan dat het goed zat.”

Verstappen hoefde met zijn snelste dagtijd (1:28,017) maar iets meer dan een seconde toe te geven op snelste man Lewis Hamilton. “We komen hier in Barcelona goed voor de dag en ben ik blij mee”, luidt zijn commentaar. “Ik ben zeker tevreden met mijn dag en de zesde plaats.”

De jonge Nederlander, die vrijdag in totaal maar liefst 55 ronden aflegde, vertrouwt erop dat hij ook op zaterdag goed mee kan doen. “Ik ben tevreden met afstelling van de auto. Aangezien de temperatuur morgen ongeveer hetzelfde zal zijn als vanmiddag, denk ik dat de balans dan ook goed zal zijn”, zegt Verstappen. “Hopelijk kunnen we deze goede vorm voortzetten.”

Sainz
Verstappens teammakker Carlos Sainz is in eigen land ook prima van start gegaan: de Spanjaard was in de eerste training vier tienden rapper dan Verstappen, wat hem P5 bracht. In VT2 moest Sainz op zijn beurt echter zes tienden prijsgeven op Verstappen en genoegen nemen met P9.

“In de tweede training ging het wat minder dan in de eerste”, luidt de weinig verrassende reactie van Sainz dan ook. “Er waren in de middag wat kleine dingen die niet goed waren, maar we zijn er gelukkig al wel achter wat we morgen anders moeten doen.”

Wat Sainz sterkt in zijn vertrouwen dat het wel goed komt, is dat zijn STR10 het in principe gewoon prima doet op het circuit van Barcelona. Ondanks de kleine problemen uit VT2, blikt hij dan ook positief terug op zijn vrijdag. Wat de lokale held verder goed doet, is de steun die hij van de fans ontvangt. “Het is geweldig om zoveel mensen voor me te zien juichen. Ik verheug me echt enorm op de rest van dit weekend.”