Sebastian Vettel wist zijn teleustellende resultaat na afloop van de Spaanse Grand Prix nog enigszins te relativeren, aangezien hij enkele titelconcurrenten achter zich liet. Toch is hij niet tevreden met de snelheid die de auto tijdens de race aan de dag legde.

Vettel werd naar achteren geworpen door een drive through en het wisselen van een neus, maar erkent dat zonder dit oponthoud er ook niet meer dan een vijfde plaats in had gezeten.

“Natuurlijk helpt dat allemaal niet mee, maar de topvier was sowieso buiten bereik”, vertelt Vettel. “Het blijft stuivertje wisselen wat dat betreft. Kijk naar McLaren. Ze hebben een goede auto en bovendien mooie auto, maar waren nog slechter dan wij.”

“De punten die we hebben gewonnen, kunnen van waarde blijken te zijn aan het einde van het jaar, dus daar moeten we blij mee zijn. Maar zeker is dat wie zijn geld op Williams had gezet als overwinnaar, nu flink wat rijker is geworden.”

De regerend wereldkampioen durft geen voorspellingen te doen over de kansen voor Monaco: “Voor hetzelfde geld staat er een HRT of Marussia op pole. Het is niet te zeggen, wij moeten onze zaken zo goed mogelijk voor elkaar hebben, dat is het enige waar we zelf invloed op uit kunnen oefenen.”