Sebastian Vettel denkt dat hij en zijn team Red Bull nog altijd kans maken om ook dit jaar weer kampioen te worden, ook al hoort de favorietenrol hen niet langer toe.

“Mathematisch gezien doen we nog gewoon mee om de titel”, zo citeert Autosport de kampioen van de afgelopen vier jaar, die erkent dat het ‘de laatste tijd niet geweldig gaat’, maar aangeeft dat hij toch met vertrouwen uitziet naar de volgende reeks Grands Prix.

“Want we hebben wel vooruitgang gemaakt, hetgeen bewijst dat ons werk loont. En ondanks dat het er niet naar uitziet dat we in de nabije toekomst de favorietenrol zullen opeisen, kan er van alles gebeuren over een raceafstand”, zo legt Vettel uit waarom hij hoop houdt.

De Duitser benadrukt verder dat hij niet in pech gelooft en dat niet als reden ziet voor zijn recente tegenslagen. “We moeten gewoon hard werken om onze problemen op te lossen”, beklemtoont Vettel, die afgelopen dinsdag overigens tijdens een promotie evenement op de Red Bull Ring in een Ferrari Formule 1-auto uit 1988 reed: “Het was een totaal andere ervaring, maar absoluut fantastisch.”

Ontwikkelingswerk
Behalve Vettel geeft ook Red Bull de hoop niet op. Volgens adviseur Helmut Marko heeft motorleverancier Renault een grote update in de pijplijn zitten voor de Grand Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring – die over een kleine maand op de eerstvolgende race in Canada volgt – en blijft het team haar Red Bull RB10 gewoon doorontwikkelen, dus het is zeker niet zo dat het 2014 al heeft afgeschreven.

Kampioenschappen
In het constructeurskampioenschap staat Red Bull na zes races tweede met 99 punten en kijkt het tegen een achterstand van 141 punten op Mercedes aan. Bij de coureurs bezet Vettel de zesde plaats met een score van 45. Kampioenschapsleider Nico Rosberg heeft 122 punten en nummer twee Lewis Hamilton 118, terwijl Vettels teamgenoot Daniel Ricciardo vierde is met een totaal van 54.