Lewis Hamilton zal zaterdag na de kwalificatie vijf startplaatsen moeten inleveren, omdat zijn team McLaren zijn versnellingsbak heeft gewisseld. Dat bericht de Britse media.

 

Volgens Autosport en Sky Sports heeft Hamilton zojuist bevestigd dat zijn team zijn versnellingsbak voor een nieuw exemplaar heeft moeten omruilen, aangezien zijn versnellingsbak volgens de coureur ’tijdens de laatste 48 uur’ beschadigd is geraakt.

 

De schade aan Hamiltons vorige versnellingsbak valt ogenschijnlijk dus te wijten aan iets wat tijdens het vervoeren ervan of tijdens het assembleren van zijn McLaren MP4-27 is gebeurd.

 

Voor Hamilton, die de laatste twee Grands Prix de snelste man in de kwalificatie was en dus al twee keer van poleposition mocht vertrekken, zal er dit weekend dus niet meer in zitten dan een zesde startpositie.

 

Update 13:08: Hamilton heeft zojuist tegenover Formule 1-verslaggever Adam Cooper verklaard dat hij niet precies weet wat er mis was met zijn versnellingsbak, maar dat het team het mankement ergens tijdens de laatste twee dagen heeft achterhaald. Het defect kan dus toch aan iets dat in Australië of Maleisië is gebeurd te wijten zijn, aangezien hij in die races met dezelfde versnellingsbak reed.

 

Hamilton benadrukt echter dat hij zich niet uit het veld laat slaan door deze tegenslag. “Als je denkt dat alles op orde is, is het uiteraard niet fijn om hiermee geconfronteerd te worden, maar je kan niets anders doen dan het incasseren en proberen er gewoon het beste van te maken.”

 

“We hebben nog steeds een snelle auto en een goede kans om te winnen, dus we moeten er nu voor zorgen dat we alsnog een goede uitgangspositie weten te verkrijgen en ons werk goed doen tijdens de race”, zegt de coureur die weet dat een slechte startplek niet noodzakelijk het einde is: “Vorig jaar begon ik namelijk als derde aan deze race en wist ik te winnen, terwijl Fernando Alonso drie weken geleden van nog verder terug naar de zege wist te rijden. We zijn dus zeker niet kansloos.”