Lewis Hamilton ziet Amerika als zijn tweede thuisland en wil er dolgraag schitteren. En vooralsnog doet hij dat ook. Want ook in de tweede vrije training is hij teamgenoot Nico Rosberg de baas.

Valtteri Bottas is de eerste coureur op de baan. Niet verwonderlijk aangezien hij in de ochtendtraining zijn auto had afgestaan aan Felipe Nasr. Hij zet een tijd van 1:44.354, terwijl Grosjean aanhaakt op de tweede stek. De Fransman heeft na een dramatische eerste vrije training wat goed te maken.

Een half uur later staat Nico Rosberg aan kop en is Grosjean lang zo happy niet meer. Hij spint op hoge snelheid nadat hij een kerb raakt. “Are you sure things are working properly?”, vraagt Romain Grosjean pissig over de boordradio.

Vervolgens is het stuivertje wisselen tussen Rosberg en Hamilton. De Mercedes-coureurs doen – hoe dominant ze ook zijn – wel hun best om voor een beetje entertainment te zorgen door elkaar tot het uiterste te pushen. Met als resultaat dat het onderlinge verschil minimaal is: 0.003 seconde.

Fernando Alonso completeert de topdrie voor Daniel Ricciardo. Diens teamgenoot Sebastian Vettel zien we pas terug op de achttiende stek. Een gevolg van het feit dat de Duitser zich volledig op de race concentreert omdat hij vanwege het inzetten van alweer de zesde powerunit dit seizoen waarschijnlijk uit de pits zal starten.