Nico Rosberg laat ook in de derde vrije training zien dat zijn Mercedes in de kwalificatie de te kloppen auto is. Hij blijft Romain Grosjean, die tot twee keer toe schade rijdt, ruim zes tienden voor.

De derde vrije training staat in het begin vooral in het teken van lange runs. Sauber en Caterham hebben de eerste minuten de baan voor zichzelf en rijden de runs op de zachte band.

Na een klein half uurtje is het, net als gisteren Romain Grosjean die een fout maakt. Bij het uitkomen van de tunnel raakt hij de muur, met een lekke band tot gevolg. Gelukkig voor Grosjean blijft het dit keer zonder verdere gevolgen en weet hij veilig de pits te halen.

Als Felipe Massa na 35 minuten op het rechte stuk instuurt richting bocht één, blokkkeren de wielen. De auto schiet rechtdoor en klapt vol op de muur. Met flinke schade wordt de Ferrari weggetakeld, terwijl de rode vlaggen uithangen. De monteurs moeten in ieder geval flink aan de bak, want ruim twee uur later moet de Braziliaan alweer kwalificeren.

Nog geen vijf minuten later is het Adrian Sutil die zijn auto kapot rijdt. De Duitser verliest de achterkant van de auto door overstuur. Hij probeert hem nog te corrigeren, maar de muren zijn in Monaco gewoon dichtbij, waardoor de Force India langs de muur schuift.

In de laatste tien minuten proberen nog een aantal coureurs op de supersoft een snelle tijd neer te zetten. Grosjean rijdt 1:15:061, als Nico Rosberg aan zijn vliegende ronde begint. De Duitser die al het hele weekend de snelste is, zet een 1:14:379 neer, waardoor hij nog sneller is dan gisteren.

In de laatste minuut is het opnieuw Grosjean die zijn auto in muur zet. Opnieuw mist hij zijn rempunt in Saint-Devote. De Fransman rijdt dit keer zijn achterkant kapot op de muur. Door de rode vlaggen is de sessie ook gelijk over.

Volledige uitslag