Mark Webber wil van geen opgeven weten. De Australiër – tweede in het WK – heeft een achterstand van 92 punten op lijstaanvoerder Sebastian Vettel, maar wil zijn titelambities nog niet begraven.

Enige strijdlust kan Webber dan ook niet worden ontzegd. De Red Bull-coureur is zich ervan bewust dat hij in 2011 niet al te vlammend uit de startblokken is gekomen, maar denkt het tij nog te kunnen keren: “Het seizoen is nog niet voorbij”, schrijft hij in zijn column voor BBC Sport. “Er zijn nog zeven Grands Prix te gaan en er kan nog veel gebeuren.”

Met een nieuw contract bij Red Bull op zak is Webber daarnaast vol goede moed voor de langere termijn. “Het zou een vergissing zijn om mijn helm na dit seizoen al aan de wilgen te hangen”, stelt de coureur die afgelopen weekend zijn 35e verjaardag vierde. “Het duurde dit jaar weliswaar even voordat ik de Pirelli-banden onder de knie had en op gang kwam, maar ik rij nog altijd prima”, vindt hij namelijk.

“Ik ben bovendien al sinds het prille begin bij Red Bull betrokken en een integraal deel van het team”, vervolgt Webber. “Het leek er voor de buitenwacht misschien op alsof de onderhandelingen met Red Bull veel tijd in beslag namen, hetgeen ook komt omdat ik over een aantal verschillende mogelijkheden moest nadenken, maar we waren er eigenlijk vrij snel uit.”

“Ik heb het ook gewoon erg naar mijn zin bij Red Bull en ik zie er naar uit om Sebastian – en alle andere jongens – ook in 2012 weer partij te geven”, aldus Webber.