*

Abiteboul: ‘Renault presteert bijna beter dan gepland’

Daan de Geus

Daan de Geus

18 juni 2018 11:04

Abiteboul: ‘Renault presteert bijna beter dan gepland’
Sutton Images

Het Renault-fabrieksteam presteert volgens teambaas Cyril Abiteboul beter dan gepland, nu het na zeven races al meer dan drie keer zoveel punten heeft gescoord als vorig seizoen na zeven Grands Prix.

Met de Grand Prix van Canada achter de rug staat de teller nu op 56 punten voor Renault, terwijl het in 2017 na zeven races op achttien punten stond. Aan het eind van 2017 had Renault bovendien maar één puntje meer – 57 – dan het nu al heeft vergaard, dus de opwaartse trend is duidelijk te merken bij de Franse fabrieksformatie.

Renault-teambaas Abiteboul.

“We hebben nu drie keer zoveel punten als vorig jaar rond deze tijd, dat is bijna beter dan het plan”, vertelt Abiteboul aan Autosport. Met de score van 56 staat Renault vierde in het WK, zestien punten los van naaste rivaal McLaren, terwijl het twee keer zoveel punten heeft als de nummer zes Force India, dat 28 punten heeft.

Renault keerde in 2016 als fabrieksteam terug in de Formule 1 en is sindsdien druk in de weer met het opbouwen van de infrastructuur en flink uitbreiden van het personeelsbestand. Zo legde het eind 2017 de van de FIA afkomstige Marcin Budkowski vast en strikte het recentelijk Matthew Harman, die tot voor kort bij Mercedes verantwoordelijk was voor de integratie van motor en chassis.

Renault-CEO Carlos Ghosn verklaarde recentelijk nog dat het team in 2020 overwinningen moet kunnen pakken. De grote baas wil echter niet zomaar de knip blijven trekken. “Wij zullen zeker niet het team worden dat het meest uitgeeft. We hebben in het verleden gewonnen zonder dat te doen. We hebben dus bewezen dat het kan”, wordt hij geciteerd door het Franse La Presse.

Renault-CEO Ghosn.

Lees meer over

Abiteboul Renault