*

Abiteboul: ‘Sainz was gelijk van toegevoegde waarde’

Daan de Geus

Daan de Geus

12 december 2017 11:27

Abiteboul: ‘Sainz was gelijk van toegevoegde waarde’
Sutton Images

Carlos Sainz was, nadat hij na de Grote Prijs van Japan overstapte van Toro Rosso naar Renault, gelijk van toegevoegde waarde voor zijn nieuwe team. Dat stelt teambaas Cyril Abiteboul.

Sainz reed de eerste zestien races van 2017 voor Toro Rosso, alvorens de laatste vier Grands Prix voor Renault uit te komen. In dat korte tijdsbestek heeft de door Red Bull aan Renault uitgeleende Sainz echter gelijk een zeer positieve indruk gemaakt en zijn waarde bewezen, vertelt Renault-teambaas Abiteboul aan Racer.

“Hij kwam met heel veel energie binnen, was tot op het bot gemotiveerd en zeer gedreven om verder te groeien en buiten de Red Bull-omgeving te laten zien wat hij kan”, zegt Abiteboul. “Behalve dat, heeft hij ook wat punten gescoord, terwijl hij eveneens met nuttige ideeën en suggesties voor de ontwikkeling van de auto voor volgend jaar is gekomen”, somt Abiteboul op.

Sainz maakte met nog vier races te gaan de overstap naar Renault en heeft gelijk indruk gemaakt op het team.

Volgens de Renault-teambaas is Sainz verder technisch goed onderlegd en was het verder nuttig dat de Spanjaard als nieuwkomer met een frisse blik binnenkwam. “Hij is bij het team gekomen op een moment dat er nog niks helemaal afgerond was voor volgend jaar. We zijn er dus blij mee dat we de beslissing hebben genomen hem dit jaar al te halen.”

Enigszins frappant is dat Renault in de slotrace van 2017 – dankzij een zesde plek van Nico Hülkenberg – nog aan Sainz’ oude team Toro Rosso voorbij ging in het WK. Renault eindigde uiteindelijk als zesde met 57 punten, Toro Rosso als zevende met 53. In zijn vier races voor Renault heeft Sainz zes punten gepakt. Toro Rosso pakte nog maar één punt na zijn vertrek.

Lees meer over

Abiteboul Renault Sainz