Christijan Albers neemt per direct ontslag als teambaas bij Caterham. De Nederlander had sinds het begin van de zomer de dagelijkse leiding over het Formule 1-team. “Ik wil meer tijd met mijn familie doorbrengen.”

Albers was teambaas vanaf het moment dat Caterham werd overgenomen door een consortium uit Zwitserland en het Midden-Oosten, dat wordt bijgestaan door Colin Kolles.

“De afgelopen maanden heb ik met al mijn energie ervoor proberen te zorgen dat de overname zo soepel mogelijk zou lopen”, vertelt de per direct vertrokken Albers in een door het team uitgevaardigd persbericht.

“Ook heb ik mijn uiterste best gedaan om het best mogelijke resultaat te boeken voor onze investeerders, sponsors en alle mensen binnen het team. Ik heb onafgebroken gewerkt aan de reconstructie van team en tegelijkertijd werkten we aan technische updates voor de wagen.”

“Hiermee hebben we het fundament voor de toekomst van het team verbeterd en de auto een stuk sneller weten te maken”, aldus Albers. “Vanwege privéomstandigheden en omdat ik meer tijd met mijn gezin wil doorbrengen, heb ik besloten op te stappen als bestuursvoorzitter van Caterham. Ik wens het team het beste toe voor de toekomst.”

Ravetto

Caterham heeft een onstuimige periode achter de rug. Veel werknemers werden op straat gezet, waardoor er nu rechtszaken tegen het team lopen. Ook werd Kamui Kobayashi in België gepasseerd voor André Lotterer, die al twaalf jaar niet meer in een F1-auto had gezeten.

Manfredi Ravetto neemt de taken van Albers per direct over. De Italiaan werkte al bij Caterham en was daarvoor als laatste werkzaam voor HRT. “Christijan was sinds hij bij ons kwam van toegevoegde waarde”, stelt Ravetto. “De afgelopen maanden waren heel uitdagend. We hebben echter vooruitgang geboek. We willen Christijan bedanken voor zijn harde werk en toewijding en wensen hem het allerbeste toe.”