Opnieuw wint Fernando Alonso een Grand Prix voor eigen publiek. Wederom geniet de Ferrari-coureur er met volle teugen van. “We wilden het hier zó graag goed doen.”

Vorig jaar won Fernando Alonso ook al in Spanje, al droeg de stratenrace in Valencia toen het label van de Europese Grand Prix. Vandaag won hij voor de tweede keer in zijn carrière de Grand Prix van Spanje, nadat hij die in 2006 voor Renault ook op zijn naam schreef.

De F1-coureur van Ferrari genoot tijdens de race met volle teugen van het uitzinnige thuispubliek. “Dit is absoluut een fantastisch en indrukwekkend gevoel”, vertelt Alonso op het podium. “Het publiek heeft mij echt geholpen. Ik kon hun steun tijdens race in elke bocht voelen.”

Ferrari reisde volgens de Spanjaard extra gemotiveerd af naar Barcelona. “We wilden het hier zó graag goed doen”, aldus Alonso. “En het is ons gelukt. Daar zijn we enorm blij mee. Hopelijk stopt ons succes alleen niet bij deze Grand Prix.”

Voorafgaand aan de race keek hij op tegen een achterstand van dertig punten ten opzichte van kampioenschapsleider Sebastian Vettel. De Duitser gaat nu nog steeds aan de leiding, maar het gat is met dertien punten geslonken: 89 om 72 punten.

“De titelstrijd is niet echt anders geworden”, meent Alonso. “Er zijn nu vijf races verreden en daarin hadden wij onze ups-and-downs. Wanneer we geen problemen hadden, eindigden we op het podium. Soms maakten we fouten en andere keren hadden we wat technische problemen.”

“We willen natuurlijk niet dat dat ons nog een keer overkomt. Met deze auto kunnen we strijden om de titel. Daar gaan we natuurlijk ook voor”, besluit de tweevoudig wereldkampioen.

Alonso is de eerste coureur die op het circuit van Montmélo wint terwijl hij niet op de eerste of tweede startrij van start ging. Hij kwalificeerde zich gisteren als vijfde, maar reed na drie bochten al derde. Na de chicane moest hij Nico Rosberg, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen voor zich dulden. Door in de chicane wat in te houden kon hij zich positioneren voor de lange rechter doordraaier die daar op volgde. Zo reed hij niet in de ‘vervuilde’ lucht van voorgangers, maar kon hij bij het uitaccelereren van de chicane Räikkönen verschalken en Hamilton buitenom in de derde bocht kloppen.