Tijdens de Britse Grand Prix was Fernando Alonso niet te spreken over het rijgedrag van Sebastian Vettel. Na afloop maakt het de Spanjaard niet meer zoveel uit. “We waren toch veel langzamer.”

“In de ronde dat hij mij inhaalde ging hij denk ik drie tot vier keer buiten de baan”, stelt Alonso tegen de BBC. “We kunnen nu wel moeilijk gaan doen, maar dat doen we niet. Hij had me anders de ronde daarna wel ingehaald omdat wij toch veel langzamer waren. We kunnen wel klagen, maar dat is de moeite niet aard.”

Na een dramatische kwalificatie voor Ferrari begon de race ook slecht voor Alonso, toen hij zijn auto verkeerd op de grid neerzette. “De opwarmronde was een rommeltje”, vindt de tweevoudig wereldkampioen. “Ik probeerde mijn plaats te vinden. Ik zag de 77 van Bottas en de 7 van Kimi. De 14 miste ik op de een of andere manier.”

“Hierdoor stond ik te ver naar voren en ik kreeg de auto niet in zijn achteruit. Dat probeerde ik een keer of vijf toen de lichten aangingen. Toen was het een kwestie van de auto in zijn eerste versnelling zetten en gaan racen, al wist ik al dati keen straf zou krijgen.”

Alonso eindigde toch nog als zesde. “Ik ben tevreden met mijn race. We dachten er even over na om uit te vallen, vanwege meerdere problemen aan de wagen. We wachtten het echter af en konden toch verder. Ik moest heel veel dingen tegelijk doen. Veel dingen wijzigen op het stuurwiel, brandstof sparen en tegelijkertijd vechten met Vettel. De mensen hebben denk ik een mooie race gezien.”