Het seizoen is nog jong, maar toch breken voor Ferrari de weken van de waarheid aan. Fernando Alonso beseft dat en stelt dat nog niets is verloren. “Er zijn nog genoeg races om in te lopen.”

Alonso slaagde er de eerste drie Grands Prix niet in op het podium te eindigen. Slechts in Maleisië leek een ereplaats aanstaande, maar toen toucheerde hij de McLaren van Lewis Hamilton en gingen opnieuw waardevolle punten verloren.

“Hopelijk scoor ik de komende drie races meer punten dan in de eerste drie races van het seizoen. Vorig seizoen verloren we in de eerste helft van het seizoen ook punten, maar scheelde het alsnog niet veel of we wonnen de titel”, benadrukt de Ferrari-coureur in Turkije.

“Nu gebeurt hetzelfde en we zijn ons ervan bewust dat we minder zijn dan de snelsten van dit moment. Gelukkig zitten we veel vroeger in het seizoen dan vorig jaar, toen het tot Silverstone duurde voordat het weer goed ging. Er zijn pas vier races verreden, er is nog tijd zat.”

Zelfs als Ferrari in Istanbul opnieuw niet de snelste auto heeft, is er voldoende ruimte voor betere prestaties. Met name in de eerste ronde presteert Alonso dit seizoen nog niet optimaal. “Het klopt dat er ruimte is voor verbetering in mijn eerste ronden”, geeft de tweevoudig kampioen toe.

“In China had ik een probleem met mijn koppeling waardoor ik niet goed uit de startblokken kwam. In Maleisië was mijn reactie niet goed, al was ik in Australië heel aardig weg totdat ik klem werd gereden door Petrov en Button, die met elkaar om positie streden.”

De conclusie is simpel, volgens Alonso: “We moeten zorgen dat de koppeling geen problemen meer geeft, ik moet mijn reactie verbeteren en we moeten zorgen dat het dubbeltje in de run naar de eerste bocht onze kant op valt.”