Fernando Alonso durft het aan op basis van wat hij in Maleisië heeft gezien: Ferrari is ook dit seizoen een serieuze kandidaat voor de titel. “We mogen tevreden zijn.”

In de kwalificatie is Ferrari vooralsnog geen partij voor Red Bull en McLaren, maar tijdens de races laat de Scuderia zich wel degelijk van voren zien. Het is dat Alonso in de slotfase contact maakte met Lewis Hamilton, anders had hij zomaar op het podium kunnen staan.

“De race in Sepang was voor ons een fantastische gelegenheid om te zien waar we staan vergeleken met Red Bull en McLaren. Op een of andere manier is de zaterdag nog niet onze dag, maar op de zondag loopt het een stuk beter”, concludeert de Spanjaard na twee Grands Prix.

“Misschien dat onze auto wat liever is voor de banden dan de andere auto’s. We kunnen constante rondetijden neerzetten en dat bezorgt ons een positief gevoel. Volgens onze eigen verwachtingen zouden we het in Maleisië niet tegen Red Bull en McLaren kunnen opnemen.”

Toch arriveert Alonso later deze week niet bepaald goed gemutst in China, waar komend weekend alweer de derde race van het seizoen wordt verreden. “Het wordt opnieuw een moeilijke Grand Prix. We kunnen in de tussentijd weinig aanpassingen doorvoeren, dus er verandert weinig.”

“Maar goed, we hadden ook niet verwacht dat we in Maleisië op het podium konden staan en dat bleek achteraf wel degelijk mogelijk. We weten dat het moeilijk wordt in China en dat we de kansen moeten grijpen die zich voordoen. Hopelijk kunnen we opnieuw de strijd aangaan.”