Nog altijd luidt het devies voor Marussia: de Caterhams verslaan en dan doe je het goed. Jules Bianchi deed het vandaag goed, Max Chilton niet.

Bianchi start namelijk voor Kamui Kobayashi, Chilton niet. Dat ze aan Marcus Ericsson geen kind hebben, mag inmiddels geen verrassing meer heten. Bianchi is tevreden met zijn kwalificatie op de Red Bull Ring. Hij begint morgen de race als negentiende.

“Ik ben best blij met hoe het ging. Er zitten nog een aantal tienden verschil tussen ons en de Saubers”, meent Bianchi. “Mijn ronde was niet perfect, dus er ligt nog meer voor ons in het verschiet. Na mijn eerste run had ik geen radioverkeer meer met het team en was mijn ronde niet goed. Dat belooft dus wat met de Saubers voor ons. Er is nog wel wat werk te verzetten. Als we het maximale uit onze wagen halen kunnen we het gevecht met ze aan.”

Chilton moet verder van achteren komen. “We hadden niet de beste voorbereiding, na problemen in de derde training”, aldus de Engelsman. “Tijdens mijn tweede run had ik last van een langzame Ericsson voor mij. Ik kon mijzelf dus niet verbeteren. Helaas kon Kamui toen net iets sneller dan mij gaan.”

Vanwege een positiestraf start Chilton morgen achteraan. “Ik moet dus van ver komen, maar ik heb vertrouwen in de snelheid van de wagen. Het is dus eerst zaak de Caterhams in te halen voor ik me op de auto’s daarvoor kan richten.”