Na een goede start lukte het Jules Bianchi om ook in het vervolg van de race in Austin de Caterhams achter zich te houden.

“Om eerlijk te zijn was dit de zwaarste race van het jaar. Dit was, met maar één stop, een heel lange race”, vertelt de Fransman. “Ik moest continu de banden in de gaten houden. Mijn start was in ieder geval goed. Hierdoor kwam ik voor Giedo van der Garde terecht. Ik ben heel blij met hoe ik mijn race reed. We konden de Caterhams met gemak achter ons houden.”

“Ik wil het team enorm bedanken. We hebben dit weekend veel problemen moeten verhelpen, maar installeerden daarnaast ook nieuwe onderdelen op de auto. Laat in het seizoen werken ze goed. Dit was een heel goede race, dus we gaan met vertrouwen richting Brazilië.”

Max Chilton had vandaag bij voorbaat al geen kans om zich te herpakken na zijn matige kwalificatie, toen hij bijna een seconde langzamer was dan Marussia-teamgenoot Bianchi. “Ik moest de race beginnen met een drive through penalty. Daarmee wist ik van tevoren dat ik een eenzame race tegemoet zou gaan.”

“Je verliest gelijk vijftien seconden en dan is het een gegeven dat je eerder blauwe vlaggen krijgt. Daar betaal je in het tweede bedrijf van een race de prijs voor. Ik ben blij met hoe ik het gedaan heb en mijn snelste ronde onderschrijft dat.”

“Helaas bepaalden andere dingen mijn race. Wel ben ik blij dat ik opnieuw een race heb gefinished, dat is achttien uit achttien. De auto presteert ten opzichte van de Caterhams goed. In de laatste race gaan we alles geven.”