De Grand Prix van Brazilië eindigde voor Valtteri Bottas voortijdig. De Williams-coureur kwam in botsing met Lewis Hamilton.

Hamilton werd door de stewards bestraft met een drive through penalty. Bottas maakt er na afloop niet een al te groot punt van. “Helaas moeten we het seizoen zo beëindigen”, vindt Bottas. “We hadden het lastig op de harde band, maar de wagen deed het een stuk beter op de zachte band. Op die manier konden we wagens voor ons achterhalen.”

“Ik had een ongeluk met Hamilton. Ik probeerde mijn lijn te houden toen ik hem aan de buitenkant wilde inhalen en we raakten elkaar. Jammer om het seizoen op deze manier te moeten beëindigen, maar punten hadden er waarschijnlijk toch niet ingezeten.”

Pastor Maldonado kreeg boontje om zijn loontje toen hij Jean-Éric Vergne geen ruimte gaf en vervolgens zelf spinde. De Venezolaan eindige zijn laatste race voor Williams als zestiende. “We vochten zware gevechten met andere coureurs, maar de auto was niet snel genoeg om voor een plekje bij de eerste tien te gaan.”

“Ik verloor wat tijd tijdens de pitstops en toen puntje bij paaltje kwam lukte het ons niet om het verloren terrein goed te maken. Het waren drie geweldige jaren. Vanochtend had ik een mooi moment met Frank Williams en het team: ze zullen altijd een plek in mijn hart houden.”