Valtteri Bottas begint morgen de Grand Prix van Spanje vanaf de vierde plaats. De Fin onderstreept nog maar eens dat Williams niet van plan is dit seizoen terug te vallen.

Want inmiddels hebben de meeste teams hun auto’s voorzien van grondige aerodynamische updates. Williams blijft niettemin een van de beste teams op de startgrid. Dat Felipe Massa morgen als negende start wordt inmiddels zelfs al als teleurstellend beschouwd. Bottas houdt de ‘schade’ beperkt met de vierde plaats.

“Tot nu toe was het een lastig weekend”, stelt de Fin echter. “Ik moest mijn zelfvertrouwen opbouwen en dat lukte allemaal toen het er echt om ging. Na de derde vrije training brachten we wat wijzigingen aan in de afstelling. Dat werkte al goed, maar tijdens de race komt het pas echt tot uiting. Inhalen is hier een lastig verhaal, waarmee het belang van een goede kwalificatie nog maar eens wordt onderstreept. Achter de Mercedes-coureurs zal het dicht bij elkaar zitten. Ik kijk uit naar de race.”

Een foutje zorgde ervoor dat Massa morgen als negende start. “Ik ben niet tevreden met mijn ronde. In de tiende bocht verloor ik eventjes de achterkant. Dit lag niet aan de auto. Wel aan mij. De hele sessie verliep goed dus het is irritant dat het net niet lukte op het moment waar het er echt om ging. Het wordt een lange race en deze auto heeft mogelijkheden. We krijgen dus veel te doen.”