Valtteri Bottas start morgen als zestiende. Een notering in de top tien is – opnieuw – ver uit het zicht. Zoals dat het hele jaar al het geval is. De Fin mikt echter op het pakken van zijn eerste punten als Formule 1-coureur.

“In de eerste kwalificatie zag het er goed uit voor ons en ik was blij met de balans in de wagen”, vertelt Bottas. “Andere teams konden in de tweede sessie een tandje bijschakelen, en wij niet. Daarom zijn we op deze plaats geëindigd. Er zijn altijd dingen die je beter had kunnen doen. In de tweede sessie was ik niet meer te spreken over de balans. In de vorige race kwamen we in de buurt van een puntenfinish en dat blijft ook nu het doel.”

Teamgenoot Pastor Maldonado deed het vandaag niet veel beter dan zijn Finse teamgenoot. De Venezolaan begint morgen in Hongarije als vijftiende aan de plaatselijke Grand Prix. “We hebben ons gedurende het weekend veel verbeterd en de auto is competitiever geworden. Vanmiddag hadden we onze zaakjes echter niet goed voor elkaar, maar de auto voelt wel beter aan. Hopelijk kunnen we morgen terrein goedmaken.”