Valtteri Bottas heeft de smaak te pakken. Vorige week pakte hij in Austin zijn eerste punten in de Formule 1 en vandaag kwalificeert hij zich ‘gewoon’ als dertiende, terwijl Pastor Maldonado blijft steken op de zeventiende tijd.

“Tot nu toe was dit voor ons, dankzij alle regen, een lastig weekend”, vertelt Bottas. “We hadden moeite de juiste afstelling te vinden. Onze wagen lijkt beter tot zijn recht te komen in de regen. De dertiende startpositie is denk ik een goede reflectie van waar we horen te staan. Het is geen slechte startpositie, dus hopelijk pakken we morgen weer punten.”

Williams heeft vandaag niet de wagen van Maldonado gesaboteerd. “Dit was een moeilijke dag”, stelt de Venezolaan. “Het is het hele weekend al lastig om temperatuur in de banden te krijgen. Onder deze omstandigheden konden we vandaag niet de volle honderd procent uit de wagen halen. In ieder geval niet in de eerste ronde, toen de meeste coureurs in de eerste kwalificatie hun beste tijd noteerden. Hopelijk pakken we morgen toch punten. We gaan ons vanavond goed voorbereiden.”