Pogingen om de Grand Prix van Bahrein terug te plaatsen op de Formule 1-kalender zorgen voor de nodige hoofdbrekens. Ross Brawn is totaal geen voorstander van een seizoensfinale medio december.

Bernie Ecclestone overweegt de Grand Prix van India op 11 december te laten verrijden om zo ruimte te maken voor een terugkeer van de race in Bahrein. De race in Manama kan niet op 4 december worden verreden vanwege logistieke redenen.

Wat Brawn betreft is een race op 11 december onbespreekbaar, zoals hij ook al tegen een Grand Prix op 4 december was. “Het wordt te gek”, vindt Brawn, die wijst op de hoge werkdruk binnen Mercedes GP. “De testteams bestaan al niet meer, wat betekent dat het seizoen voor mijn personeel in januari begon.”

“We vragen veel te veel van de mensen die voor ons werken als deze plannen doorgaan. Aangezien ze in januari zijn begonnen, blijft er geen enkele ruimte voor vakantie over voordat het Kerstmis is. En in januari worden ze alweer op de fabriek verwacht.”

“Persoonlijk vind ik zoiets onacceptabel en er zijn meerdere teams die dat ook duidelijk maakten bij Ecclestone. Bernie is op de hoogte van onze mening. We kunnen ons personeel niet twaalf maanden per jaar aan het werk zetten, dat kan gewoon niet.”

Brawn hoopt dat hij en andere renstallen door druk te zetten op de betrokkenen kunnen voorkomen dat er in december nog wordt geracet. Er is een vergadering van de World Motor Sport Council (WMSC) op komst waarbij de kalender wordt besproken. Daarna moet meer duidelijk worden.

De deadline voor een nieuwe datum voor de race in Bahrein is gesteld op vrijdag.