Nog geen seconde scheidde Jenson Button van een gang naar het podium in zijn thuisrace. De wereldkampioen van 2009 kan echter leven met de vierde plaats die hij op Silverstone behaalde.

“Zo slecht is dat nog niet”, vertelt hij tegenover de BBC. “Ik ben blij met hoe we presteerden: hier hadden we geen rekening mee gehouden. Integendeel. Dit is een duidelijk stap voorwaarts. We moeten genieten van deze puntenfinish, want het zijn veel punten.”

“Uiteindelijk kwam ik 0,8 seconde tekort op Daniel Ricciardo. We hebben alles gegeven. De hele race lang. Al is dat lastig als je engineer je er telkens op wijst dat je ook nog brandstof moet sparen. Het was dus een lastige race, waar niet meer inzat dan dit. In het begin lag de snelle band ons niet zo. Later ging het met de harde band beter. Het blijft lastig als wagens je inhalen alsof je er niet staat.”

“Ik maakte het Lewis daarom ook niet al te lastig toen ik met hem duelleerde. Hij was toch véél sneller. Het is geweldig dat een Brit heeft gewonnen. Hoopte ook dat Lewis ‘m ging pakken. Het publiek is geweldig en ik had graag naast ‘m op het podium gestaan.”