Jenson Button was na de vrije trainingen in China goed gestemd. De McLaren-coureur meent dat zijn wagen een stuk beter presteert dan in Bahrein.

De wereldkampioen van 2009 viel toen, net als teamgenoot Kevin Magnussen uit. Ook kon McLaren daar niet hetzelfde tempo als in bijvoorbeeld de openingsrace in Australië rijden. “Wat betreft de rijbaarheid van de wagen, gaat het hier op veel vlakken beter”, vertelt Button. “We kunnen vanavond nog wat dingen verbeteren om verder naar voren te staan. Twee weken geleden kenden we in de vrije trainingen van Bahrein moeizame racesimulaties. Hopelijk gaat het nu wat beter.”

“Beide voorbanden sleten vandaag nogal, maar dit circuit eist ook veel van ze. Vooral als er wagens voor je rijden. We kunnen hiervoor wat aanpassingen verrichten. Ik wil ook nog wat dingen aanpassen zodat de balans in de wagen beter wordt. Hopelijk krijgen we morgen een beter beeld van waar we staan. Als het droog blijft.”

Button noteerde de vierde en achtste tijd en was daarmee beide keren Magnussen, zesde en twaalfde, te snel af. “De eerste bocht is erg lastig en je banden krijgen het daar zwaar te verduren”, vertelt de Deen. “Ik weet niet waarom we hier minder competitief zijn dan in eerdere races, maar we kampen met veel slijtage aan de voorbanden.”

“Dat gaan we onderzoeken. Zoveel slijtage aan de voorbanden heb ik nog nooit gehad. Het is lastig daar goed mee om te gaan. We passen de afstelling en mijn rijstijl aan om te compenseren. Ik heb hier niet eerder gereden, dus ik moet me aanpassen. Vanavond gaan we dingen proberen op te lossen. Als het morgen regent heb ik in ieder geval geen slijtage meer! Hopelijk kunnen we onszelf verbeteren voor de race.”