Jenson Button heeft er best vertrouwen in dat McLaren op pure snelheid Red Bull kan verslaan. Alleen moet het team dan wel één van zijn zwakkere punten – de kwalificatie – zien te verbeteren.

Ondanks een slechte winter werpt McLaren zich tot dusver op als grootste concurrent van de Red Bulls, die verreweg de meeste polepositions en overwinningen tot nu toe voor zich opeisten. Het moment van kantelen is echter niet ver meer weg, denkt Button.

“Het gaat op dit moment de goede kant op met McLaren. Onze racesnelheid in Spanje en Monaco was goed genoeg om te winnen. Als we onszelf nog iets verbeteren in de kwalificatie, moet het lukken om races te dicteren”, voorspelt de kampioen van 2009 op zijn eigen website.

“De laatste twee races konden we al kort laten zien wat we in huis hebben, dat moeten we nu zien uit te breiden”, meent de Brit, die zin heeft in de Canadese Grand Prix. “Ik won nooit in Montréal, maar ik denk dat zich een goede kans aandient om het voor elkaar te krijgen.”

Button zou een overwinning in Noord-Amerika goed kunnen gebruiken. Hij staat in het WK op de vierde plaats en heeft slechts de helft van het aantal punten van leider Sebastian Vettel. Vettel won vijf van de zes Grands Prix die tot nu toe werden verreden.