Jenson Button kwalificeerde zich vandaag slechts als dertiende in Austin. Dit houdt in dat hij, dankzij zijn gridstraf, de Grand Prix van de Verenigde Staten morgen slechts als zestiende start. “Niet ideaal. Naast dat ik ver naar achter begin, start ik ook nog eens op het vuile gedeelte.”

“Ik weet niet wat er gebeurde”, vertelt de wereldkampioen van 2009. “Ik kon de balans en grip niet vinden. De snelheid was er gewoon niet. Dat is even slikken. Ook omdat we eerder dit weekend wel lekker leken te gaan. Ik weet niet waar we de snelheid hebben gelaten. Dit is in ieder geval niet de eerste keer dat dit gebeurde.”

“Het lag niet zozeer aan het weer. Andere rijders sprongen er goed mee om, al kan dit wel hebben bijgedragen aan ons resultaat”, zegt Button over de draaiende wind in Texas. “Het was in ieder geval raar. Zeker als je ziet dat Valtteri Bottas in de eerste training de snelste is, terwijl zijn teamgenoot niet eens de tweede kwalificatie haalde.”

Mexico

Ondertussen liep het bij Sergio Pérez wel lekker. De Mexicaan start morgen als zevende. “Daar ben ik natuurlijk erg blij mee”, vertelt de coureur die volgend jaar nog geen stoeltje heeft. “Toch wil je meer, als je dicht bij de wagens vooraan staat. In dat opzicht ben ik toch teleurgesteld. Als iemand mij van tevoren de zevende startplaats aanbood, had ik ‘m echter aangenomen.”

“Morgen rijd ik voor mijn eigen publiek, en dat maakt mij trots. Ik start aan de schone kant van de baan. Hopelijk vertrek ik goed en ik hoop echt dat ik goed presteer in de aanwezigheid van al die Mexicanen.”