Jenson Button kwam tijdens de kwalificatie op de Nürburgring niet verder dan de zevende tijd. Hij heeft een even simpele als duidelijke reden voor deze teleurstelling. “Ik vond totaal geen grip.”

Button is geen échte kwalificatieman, maar bij een zevende startplaats voor de Duitse Grand Prix had hij zich op voorhand niet snel neergelegd. Zeker niet omdat Lewis Hamilton in staat bleek tot een verrassing en als tweede begint.

“Ik kon nergens grip vinden”, vertelt de McLaren-coureur. “Ik had het echt moeilijk, eerlijk waar. Vanmorgen voelde de auto nog goed, maar vanmiddag had ik veel problemen met het insturen van de bochten.”

“Daarop besloot ik in samenspraak met mijn monteurs de afstelling van de voorvleugel aan te passen, maar dat leverde weer onderstuur op. Dat was dus ook de oplossing niet”, vervolgt Button, die voor een klein raadsel staat.”

“Ik snap niet zo goed waarom ik geen grip had. De zevende plaats stelt me dan ook teleur. Als ik meer dan een seconde toegeef op Hamilton, klopt er iets niet. We moeten iets doen, want het ontbreekt me nu aan snelheid. Vanmorgen ging het nog goed. Ik ben gefrustreerd.”